Ok

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies. Ces derniers assurent le bon fonctionnement de nos services. En savoir plus.

03/12/2014

Tamara de Lempicka (kunst Decoratif)

Tamara de Lempicka - het idool van de Jazz Age

Tamara de Lempicka (nee Hoogland) werd geboren in 1898. Ze is een jonge leeftijd kwam naar St. Petersburg, en er is een veronderstelling dat het in de stad aan de Neva werd ze betrokken zijn in de schilderkunst, hoewel vandaag de dag niet vaststaat wie precies leerde ze en hoe school.

c1.jpg


Biografie van de kunstenaar is anders overvloed van een verscheidenheid aan evenementen.


Tamara de Lempicka B. (geboren Hoogland) werd geboren in Warschau in de kleinburgerlijke familie. Ze arriveerde in de stad aan de rivier de Neva om zich te vestigen met haar tante (de stad werd Petrograd reeds genoemd). Voorafgaand aan dat, kwam ze naar Rusland met zijn grootmoeder. Bewegen in Petrograd was een protest tegen huiselijk tirannie en rebellie tegen de psychologische druk van de ouders.

c2.jpgIn St. Petersburg, Tamara Gorski ontmoette een jonge advocaat Tadeusz Lempicka en al snel waren ze getrouwd. Ze hadden een soort aristocratische salon. Onmiddellijk na de gebeurtenissen van oktober 1917, Tadeusz Lempitskii werd gearresteerd en zijn jonge vrouw had hun toevlucht nemen tot communicatie met invloedrijke mensen om haar man te redden. Tadeusz wist te redden uit de kelders van de Cheka, maar het echtpaar werd gedwongen om naar het buitenland te gaan.
Aangekomen in Parijs, Lempicka ondergedompeld in de sfeer van het artistieke leven van de Franse hoofdstad en begon moedig experimenteren in de zoektocht schilderkunstige stijl. Haar leraar was een modieuze schilder André Lhote, die wordt terecht beschouwd als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Art Deco.
Waarom Lempicka wordt beschouwd als één van de belangrijkste figuren in de kunst van de jaren twintig? Vooral omdat het is een geweldige manier om de geest van deze tijd voelen en nam het op in zijn prachtige schilderijen.

c3.jpg


In de jaren 1920 in Europa is wijdverspreid stijl van Art Deco. Deze zin komt uit de naam van de beroemde tentoonstelling van kunst en kunstnijverheid (kunst Decoratif), gehouden in Parijs in 1925. Ultramoderne tentoonstelling bewees aan de wereld dat de "moderne" stijl geeft manier om wat nieuwe stijl, een logische voortzetting van de afscheiding. Deze tentoonstelling zijn het onderwerp van een groot aantal artikelen en reviews geweest. Binnenkort in art-decostijl met succes verspreid over heel Europa en stapte ver buiten haar grenzen. In dit Lempicka won zijn status als stijlicoon.

c4.jpgDe houding van de jonge kunstenaar bleek opmerkelijk overeenstemming is met het zoeken naar nieuwe creatieve stijl, die zo actief gestreden Parijse schilders: Erte, George Barbier, en, natuurlijk, de leraar Lempicka André Lhote.
Voor Art Deco wordt gekenmerkt door de geometrization van formulieren en het wijdverbreide gebruik van lokale kleur. In het tijdperk van de jazz architectuur plotseling werd weerspiegeld in de steen en andere materialen eeuwigdurende syncopen: decoratieve elementen van de gebouwen werden herhaald gebroken lijnen - bevroren jazzmuziek. Hetzelfde syncopen manifesteerde zich in de uitgesneden jurken: het leek dat de plooien van de kleding kopie afwisselende geluiden in jazzmelodieën

c5.jpg


Helden en heldinnen Lempicka - is meestal fysiek volmaakte mensen, die doet denken aan oude helden. Gebeeldhouwd lichaam, alsof deze personages werden gegoten in brons.
Een van de meest succesvolle portretten van Lempicka - Image Tadeusz de Lempicka, de dochter van de kunstenaar - Kizetty schrijver Gabriele d'Annunzio, vele aristocraten van de invloedrijke Franse en Italiaanse families. Vaak gereproduceerd in print portretten van Baron Kuffnera, Marjorie Ferry en Mademoiselle de La Salle. De kunstenaar werkte ook in het genre van het stilleven.
Talrijke zelfportretten Lempicka en afbeeldingen van tijdgenoten van de kunstenaar geïnterpreteerd op een verrassende manier. Mooie zwarte en witte gieten wekt de indruk dat de personages leven niet een gewoon leven, en spelen op het podium. Verschillende tolken zie de creativiteit van de kunstenaar in haar schilderijen echo's uit de oudheid, de Renaissance esthetiek en stijl Zh.Engra.

Romanov

c6.jpg


Maar het is niet alleen het ideaal van antiek en Renaissance kunst vond zijn oorspronkelijke incarnatie in het schilderen van Tamara de Lempicka. Art Deco was op de rand van kunst en technologie. Hij gaf zoveel technologische vooruitgang, communicatie, vervoer, zodat zelfs de meest lyrische kunstenaars niet kon doen zonder allerlei technische beelden. Hier is het beroemde zelfportret Lempicka, die werd uitgeroepen tot "The Lady in de auto" Bugatti "

c7.jpg


werd een symbool van menselijke interactie en technologie dialoog vrouwen aan de wetenschappelijke en technische vooruitgang.
Tamara de Lempicka leefde een lange levensduur. Jaren twintig en dertig werd haar echte periode van triomf, maar er waren tijden dat vergeten over haar werk.

c10.jpg
c12.jpgIn de jaren 1980, een nieuwe piek van belang in de jaren twintig en Art Deco stijl en creativiteit Lempicka was een stuk geschreven.

De kunstenaar nauwelijks herinnerde Petersburg, maar hij vergat nooit zijn Poolse Tamara de Lempicka proiskhozhdenii.Umerla 18 maart 1980 in een droom, en de as van haar dochter Kizetta verspreid over de vulkaan Popocatepetl.

c13.jpg


Pas in de late jaren 1990 in Rusland werden verkocht buitenlandse boeken over het werk van de kunstenaar. En vandaag, haar naam is aan populariteit wint. Over de kunstenaar lijkt te zijn vergeten, maar nu is het weer in de mode. Haar tentoonstellingen trekken duizenden mensen, zijn de beelden gerepliceerd mode publicaties, voor de eer van haar schilderijen te overwegen aankoop Barbra Streisand, Madonna en Jack Nicholson. Hier en nu zult u begrijpen van hen.

Les commentaires sont fermés.