Ok

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies. Ces derniers assurent le bon fonctionnement de nos services. En savoir plus.

06/03/2018

Rockline

Rockline var dotter till en rysk man och en fransk kvinna och började sin karriär i Moskva, studerade i studion av Ilya Mashkov, som ansåg henne en av hans mest lysande studenter. År 1918 blev hon lärling på Aleksandra Eksters studio i Kiev, Ukraina. [2] Ekster, som personligen kände Pablo Picasso och Guillaume Apollinaire, hade stor inverkan på Rocklines ursprungliga stil och inspirerade också hennes kreativa och fria målningsanda.

År 1918 och 1919 utställde hon på den 24: e Moskva Artists Association Exposition, och i andra galleri och föreningsutställningar. Även år 1918 gift hon sig med en MrRokhlin, från vilken hon antog sitt namn. År 1919 lämnade hon Ryssland och tillbringade två år i Tbilisi och år 1921 invandrade hon till Frankrike, där hon så småningom fick franska medborgarskap. I början bodde Rockline och hennes man med släktingar till sin mamma, i Bourgogne. År 1922 flyttade de till Paris, där det fanns ett stort ryskt samhälle, varav Rockline blev en del, som bor på Rue de Hambourg, nr 12, nära Montmartre.
Vägen till framgång

 

Vera Rockline snygga tavlor
År 1922 uppvisade Rockline målningar i den ryska delen av Salon d'Automne, på Salon des Independants och på Salong Tuileries, där hon fick en positiv mottagning från media och besökare. Några av hennes målningar vann priser i utställningarna. [2] Journalisten och konstkritiker Raymond Escholier (1882-1971), kurator för Petit Palais museum, kallade hennes serie konstnärliga nakenbilder en "symfoni av kött". [3] Efter att ha stylat sig på kubismen och impressionismen började Rockline utveckla sin egen stil, "något mellan Courbet och Renoir", enligt kritikerna från L u2019Art et les Artistes "magazine". [1]

Paul Poiret var en av hennes beundrare och köpte två av hennes målningar, hjälpte till att främja sin konst och introducerade henne till den franska poeten och konstafrikajonen Charles Vildrac (1882-1971), som hjälpte Rockline till sin första solutställning i sitt galleri i 1924.

År 1927 blev hon medlem av Salon d u2019Automne Society, en privilegierad position och blev oberoende av sin man, skilde sig förmodligen från honom och flyttade till Montparnasse. Hennes ekonomiska oberoende sammanföll med en förändring i hennes konststil. Hennes verk blev ljusare, fria, närmare impressionismen, med en mjukare färgpalett, främst med Renoir-stylade penselsträngar. Alltid inriktad på att avbilda kvinnliga nudder, som dominerades på sin studio, gick hon med i Women Artists Society och etablerade nära kontakt med flera konstkolleger, särskilt Zinaida Serebriakova.

Portrait_of_a_Lady_in_a_Blue_Skirttavlor175647.jpg


Rockline hade flera solutställningar i Paris gallerier, bland annat Vildrac (1925), Bernheim (1926), La Boetie (1930) och Barreiro (1932, 1933). På toppen av hennes berömmelse och framgång begick Rockline självmord den 4 april 1934, i Paris. Hon var begravd i Recey-sur-Ource, Côte-d u2019Or, i Bourgogne.